Det spelar roll

>Carlo Pellegatti, via Studio Sport, förmedlar att Alexandre Pato är vid så pass god vigör att han möjligen spelar från start imorgon när Milan besöker Marassi.

Vad spelar det för roll undrar någon? Stor roll menar jag. Vi är ett bättre lag med honom än utan och måste – som Leonardo sade – avsluta säsongen lika värdigt som vi genomfört den i ligaspelet. Vi är trots allt Milan, inte något brödgäng utan stolthet.

Bentornato il mio Paperino.

11 reaktioner till “Det spelar roll”

 1. >Finally – goda nyheter. Hoppas verkligen att även mister, nämnd i artikeln, stannar i Milan. Avanti!

 2. >Framförallt är det ju viktigt för att vi ska knipa tredjeplatsen på egen hand.

  Mardrömmen vore ju att han slog upp någonting igen. Kära MilanLab, det vill jag absolut inte se igen!

 3. >Skönt att han får avsluta sin karriär i Milan med dessa två sista matcherna. Sen bär det av till Chelsea. Tack för allt ArraPato!…

  //Add

 4. >Klart att vi är ett bättre lag med Pato än utan honom. Men lik förbannat blir man ju trött av att se honom göra samma enkla misstag varenda match han spelar.

  Sure, killen är ung. Sure, han har grym potential. Och sure, hur bra är hans omgivning? Yada, yada, yada..

  Faktum är att hans utveckling stått relativt still ända sedan den där matchen mot Napoli för över två år sedan. Jag hade hoppats på betydligt mer.

  Kalla mig cynisk. Men skador, tappade första touch och 10-15 mål per säsong ger iaf inte mig ståfräs.

  50-60miljoner euro? Ja, tack.

 5. >"Faktum är att hans utveckling stått relativt still ända sedan den där matchen mot Napoli för över två år sedan. Jag hade hoppats på betydligt mer."

  Så still som du försöker få det till tycker jag verkligen inte Patos karriär varit, han har verkligen utvecklats. Förvänta dig dessutom inte "jätte utveckling" från han då det trots allt bara gått 2 år, och av dessa 2 år så har nästan 1 år varit med skador. Alltså är det inte så konstigt att man ser jättestora förändringar i Pato då han drabbas av skador väldigt ofta.

  … och dessutom är han ju ingen "Il Fenomeno", hans tid kommer…

  Att sälja honom redan nu som 20 åring för 50-60 milj skulle varit en grov misstag. Det är en kommande Ballon d'Or vinnare vi har i honom, det vet man. Precis så visste man också om Kaká runt 2004 att han en dag skulle ta hem priset.

 6. >Efter två och ett halvt år i Serie A tycker jag verkligen inte att det är konstigt att man väntat sig mer av Pato.

  Sen lustigt att du tar upp det där med skador. Om det är så att han redan nu missat ett år pga skador (åtskilliga matcher, långa skadefria perioder=bra form, bra utveckling) vad har vi då att vänta oss?

  Det jag försöker statuera är att jag börjar bli väldigt trött på hans skadeproblem. Dessa problemen genererar i sin tur en avstannande utveckling som gör att hans spel inte blir alls så bra som man trott på förhand.

 7. >Jo, det är väl klart att Milan är ett bättre lag med Pato än utan (åtminstone i min bok). Och dessutom måste man avsluta säsongen på ett värdigt sätt…

  ..men…

  …det jag skarpt ifrågasätter är vad det har för betydelse om man sätter in en spelare som inte spelat på ~6 veckor, och som dessutom ska ge värdighet åt Milan.

  Vi pratar om två matcher. Dessutom mot svårt motstånd. Jag blir snarare förvånad om Pato lyckas prestera i de här matcherna, sett till omständigheterna.

 8. >deBoer har rätt. Sälj honom om vi får rätt pengar. Finns inte en chans att han kommer kunna mäta sig med Messi, Ronaldo eller Kaká. Det saknas för mycket.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.