Avsked

>Now the time has come to close this chapter in a relaxed way, just as we did everything else. It isn’t easy to break away from Milan, as this club gave me the chance to do anything. All that I learned, I got it from here and from Adriano Galliani.”

“I will not be working with Milan again, though. When you leave a directorial role to become a Coach, you can’t go back. A year ago I knew that when my experience as a tactician was over, it would also mean the end of my rapport with Milan.”

“I didn’t know what it meant to be a manager. It has been an extraordinary experience, but I don’t know if I’ll work as a Coach again in future. […] I certainly won’t take on a similar role for a few years. I have no fear of the future, no worries and no offers. There is nothing to discuss.”

Orden från gårdagens presskonferens ekar i huvudet och jag gör mitt bästa för att hålla känslorna i styr när hyllningssalvorna på San Siro dundrar ned i vågor mot Leonardo. En ödmjukt tackande hand och en blick som säger mer än tusen ord. Det är sannerligen skönt att Il Mister får det inpräntat i pannan: sempre con voi – både idag och imorgon.

Nyheterna om ditt avsked har skakat om oss ordentligt och besvikelsen vägrar att lägga sig. När Beppe och Marco tvingar ut dig för att ta emot publikens ovationer rinner en tår nedför min kind. Samtidigt blir mina knogar vita av ilska. Som supporter på andra sidan Europa kan man inte göra så mycket mer än att hoppas. I detta fall hoppas jag på att supportrarna som kan göra något också agerar i förakt och att manifestationen iscensätter en giftig rak höger på alla som sakta men säkert förgör vår älskade klubb.

Kära Leo, supportrarna är eniga och har sagt sitt. Det är möjligtvis inte upprättelse till fullo, men efter en natt som denna hoppas jag ändå att du fortsätter stå rakryggad och att du sover riktigt djävla gott. Om någon förtjänar det så är det du.

Adjö, och tack för allt.

7 reaktioner till “Avsked”

 1. >Så sant, tragiskt, bittert och trist. Det känns som att den ende som inte såg Leo`s storhet är gamla botoxdockan i toppen. Eller var det kanske det han gjorde och kände sig hotad? Leo är grande, och fick på en enda säsong lika stor plats i mitt hjärta som Carletto under hela hans tid i Milan. Hans frispråkighet och ärlighet var så jävla äkta så att man bara satt och gapade ibland. Önskar honom all lycka oavsett vad han tar sig an vidare i livet. Grazie Leo!

 2. >Jag läste nyss att Ronaldinho inte vet om han blir kvar till nästa år, jag läste också att hans kontrakt löper ut? stämmer det? Till vilket år har Ronaldinho kontrakt?

 3. >Ett år kvar vad jag minns, så ska han lämna så är det nu man cashar in på honom.

 4. >Den här texten av den gode David Coverdale tillägnar jag Leo…

  I'm sad to say it's time to go
  But, until we meet again along the road
  Remember this on your journey home,
  When you hear the thunder roar you're not alone

  We wish you well, we wish you well,
  In times of trouble may your hearts be strong
  We wish you well, we wish you well,
  Until we meet again,
  We wish you well…

  Jag satt seriöst och drack vin och hade tårarna i ögonen, det kändes så jävla overkligt. Jag var arg och ledsen och sentimental på samma gång. Må han lyckas med allt han gör i sin framtid och att han inte lämnar fotbollen! En stilig man, en role model, en legend, en klass-spelare, allt han gjort har blivit grymt då han har en passion som många andra saknar, vägrar vika ner sig, vägrar göra saker på någon annans vis, alltid rak i ryggen, alltid ödmjuk. Vi kommer sakna Leo något fruktansvärt.

  Sempre con te, sempre nel cuore

 5. >Leonardo var kanalen till att återfå den klass man förknippar med Milan. Han har agerat så värdigt det över huvud taget är möjligt. Även jag har slukat varje intervju han givit under sin tid som huvudtränare och varje gång har jag hänförts av hans vältalighet samt den känsla som uttrycks i varje liten stavelse. Det är ingenting annat än en skam att han får gå. Jag älskar Milan alltid alltid alltid, men jag har just nu svårt att respektera Milan.

 6. >Nån som vet hur många mål och assist ronaldinho slutade på denna säsong ? =)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.