Alberto Gilardino, eh oh eh oh!

>Dida firade 300 matcher i Milantröjan genom att klistra Alberto Gilardinos bicycletaförsök. Extra skönt – naturligtvis – ett vidrigt äckel ska definitivt inte få förnedra hemmakeepern på det sättet. Därefter hade rekordfilmaren extremt lite att göra. Himmelskt skönt det också – så klart – eftersom Gilardino, allra mest, önskar sig en plats i den blåa startelvan som ska försvara VM-guldet från Tyskland. Låt mig få fråga en sak, kära Alberto. Av Carletto kan man få en och annan gratisplats i startelvan trots att man sumpar majoriteten av sina målchanser, men så givmild tror jag inte att Lippi kommer att vara. Det tror du säkert inte ens själv på, så hur hade du tänkt att få in en fot där?

Jo, matchen var det, ja…

Lite att göra hade Florentia Violas Frey också, mycket tack vare att Huntelaar, Borriello, Seedorf och Ronaldinho hade glömt att nöta avslut efter träningarna. Utanför, burgavel, satellit och hollywoodräddning lydde resultatet av de extremt tama försöken. Frustrerande, men inte lika enerverande eftersom förväntningarna var lägre än i tidigare matcher och eftersom Borriello, med allra största sannolikhet, reducerar Alberto Gilardino till att agera vattenpojke i sommar.

Bittert, javisst. Gilas avsked var allt annat än snyggt. Men, åter till matchen…

Milans trummor började på riktigt i andra halvlek. Fiorentina visade varför man inte har vunnit på ett tag. När lag som Catania och Napoli kommer på besök åker de rödsvarta i alla fall på sylvassa kontringar. De violetta skrapade fram absolut ingenting och passade dessutom på att visa hela världen att man inte har en Plan B när man inte förmår att spela ut sin motståndare. Resultatet? Inbytte Vargas sätter en frispark på secondo anello, Dida ringer ett långdistanssamtal hem till mamma i Brasilien och Ambrosini kunde kosta på sig att ge dagens hjälte, Alberto Gilardino, ett minne för livet, samt ett rött kort till sig själv.

Anfallsmässigt kändes andra halvlek ganska bra. Vi var inte grymma, men målet skulle bara komma. Frågan var bara hur, inte när. Det kändes så. Kalla det manlig intuition om ni vill. Snyggmarco blir mycket riktigt saxad och en klinisk Ronaldinho vet i alla fall hur man gör mål på straff. Helt otagbart. Lördagsmatcherna har verkligen sin charm; det firade jag genom att beställa in en Club Sandwich och ytterligare en Mariestad.

Nu är vi i alla fall definitivt garanterade en kvalplats till Champions League. Och vi passar på att njuta av denna. På söndagskvällen kommer nämligen nästa besvikelse. På schemat står läggmatch och en potentiell ligaseger för de blåsvarta. Ni kan kalla det manlig intuition. Men bara om ni vill.

10 reaktioner till “Alberto Gilardino, eh oh eh oh!”

 1. >Läggmatch var det ja. Hoppas Lazio åker ner fort som fan nu. Och aldrig mer kommer upp. Från och med idag hatar jag det äckliga skitlaget oändligt. Tack för den vackra propagandan för italiensk fotboll. Den behövdes.

 2. >Orka gå med inställningen att den italienska fotbollen behöver "städas ur" eller annat dravel. Det känns som att folk som inte gillar ligan kommer att fortsätta med det oavsett vilka argument de får sig till livs.

  Bara att acceptera IMO.

 3. >aså detta förekommer inte bara i italien om någon såg pool vs chelsea matchen kunnde vi se att poll inte sprang i hjäl sig precis .

  lazio försökte i alla fall sen att deras fans e störda är en annan femma

 4. >Haha, så skönt att gila inte lyckades me nått!! Tål inte den där äckliga människan. Håller även med att vi behöver träna avslut mer, har fan sett ut så hela säsongen (Man U -hemma plan CL – någon?).
  Sen undrar jag hur d ser på anfallsidan i landslaget? Tycker varken gila, iaquinta eller toni är tillräckligt bra, inte för att borriello är en målmaskin me känns ändå stabilare än de andra målsumparna

 5. >Att dra paralleller mellan Pool-Cfc och gårdagens skandalmatch i Rom är att blunda för verkligheten. Acceptera den korrupta mentaliteten som tydligt är djupt rotad i Italien kommer jag aldrig att göra. Jag hade skämts som en hund om Milans supportrar hade uppmanat sitt lag att förlora i en liknande situation. Patetiskt.

 6. >300 Matcher i Milantröjan är ju rätt skönt att han får hålla nollan i någon i alla fall…..

  Gilardino var den sista "pengavärvningen" dock inte av klass…. Kanske det är därför Berlu drar öronen åt sig???

 7. >Rickard:

  Handlar inte om att blunda utan om att när det händer i england uppmärksamas det inte på samma sätt så fort något händer i italien ska det ropas fusk o mygel.

  Vad jag såg försökte lazio i alla fall på plan något pool inte gjorde

 8. >@milan2idie

  Jag tyckte mest Lazio försökte sig på dribblingsnummer mot 2-3 man och liknande trams när man kom till något som kan liknas med målchanser. Liverpool slet och sprang i 90 minuter..och deras supportrar jublade inte när Chelsea gjorde mål.

  Vi delar uppfattning helt enkelt. Let`s leave it there 😉

  Props till Mix och Marco för bloggen btw. Jävligt skönt med lite kvalitativ läsning igen.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.