Ynkligt

>En sån här gång är det lätt att plocka fram figursågen och föra den fram och åter utmed Massimo Oddos konturer. Med två av målen på sitt samvete och ytterligare några goda försök att öka på den siffran känns sågtänderna välförtjänta mot den sorgliga italienarens benpipor. Jag har sett människor med bacillskräck stå närmare hostande främlingar än vad Oddo gjorde i förhållande till Miccoli, Pastore eller Hernandez i afton. Vi talar om en före detta landslagsman fullständigt utan insikt i vad försvarspelets ABC består av.

Det andra målet är övernaturligt uselt och kommer föras vidare från mun till mun som en vandringssägen några år från idag. Rödsvart folklore från fader till son. Inte ens den mytomspunne Winston Bogarde var sådär dålig när han skämde näsan av sig i Milan. Hur kan du rimligen ha ett sådant förtroendevotum hos tränaren? Vad är haken? Utpressning?

Oddo är dessvärre långt ifrån den enda klåparen, om än den största. Visst är Pastore skicklig men så jävla vass är han ändå inte. Ikväll gjorde vi honom till ett fenomen med hjälp av ostrukturerad och naiv ego-press: Gennaro Gattusos paradgren då han i övermod ska rädda Milan från oundviklig förnedring (vilket paradoxalt nog bara leder till mer elände). Jag vill aldrig mer se dig i Milan, idiotjävel. Miljoner och åter miljoner för vad? För att vara patetisk. Du kan ta Marek, Gianluca och Amantino med dig. Dida räddade målet från påhälsning 2-3 ytterligare gånger men kan ändå brinna ikapp med trion i helvetet.

Det här var Albertazzis match men tyvärr valde Leonardo den fega linjen, någonting han tenderat att göra nu när den vackra sagan börjar lida mot sitt slut. Bättre att inte riskera att bränna ynglingens självförtroende vid en eventuell katastrofinsats? Inte alls. Särskilt inte om garanterat misslyckande i form av Oddo är alternativet. Fegt är vad det är. Det hamnar på Leonardos nota.

Vågar man hoppas på att befinna sig +6 och möjligen +7 på våra direkta konkurrenter imorgon vid 23-tiden? Det vore onekligen en räddningsplanka, särskilt om man lägger in det sannolikt oavgjorda mötet Palermo-Sampdoria i beräkningarna. Det kan gå.

Men handen på hjärtat: vill vi ut i Europa med de här laget?

11 reaktioner till “Ynkligt”

 1. >Förmedlar varenda känsla man har i kroppen. Godnatt och Europa League here we come!… Ma va fan cuolo…

  Add

 2. >Handen på hjärtat: Nej.

  Jag är inte ens längre sugen på CL spel, den där CL känslan finns inte längre inom mig. Det enda man vill i dessa tider är att Berlusconi skall börja investera i Milan igen så att folk kan börja ta oss på allvar, för ärligt talat; vi är just nu Europas mest mobbade storklubb. Ett skämt är vad vi är.

  Zero Tituli, återigen.

 3. >Återigen är jag positiv. Jag försöker vara det så ofta jag kan. Någonstans intalar jag mig själv att (Berlusconis) snålhet kommer bli ett framtida sätt att styra en fotbollsklubb på. De engelska och spanska storklubbarna blöder (nåja, inte precis alla) samtidigt som Inters ägare pungar ut miljoner efter miljoner. Hur länge ska de klara sig på det viset utan att gå samma väg som Milan?

  Vi får helt enkelt hålla tummarna för att klubben går först i led och att alla andra följer vårt exempel. Jag ser nämligen ingen logik i att en av världens största klubbar – helt plötsligt – skulle få för sig att förminska verksamheten och således avskriva sig själva från framtida titlar. För en gångs skull kanske Milan tänker långsiktigt…

 4. >Men med tanke på att UEFA nyligen (i vintras) skjöt upp planerna på att genomföra en ekonomisk licens – för att få delta i UEFAs huvudturneringar – så börjar man ju undra. Visst, det är snyggt av Milan men om ingen annan följer efter så kan vi ju ändå inte spela CL ensamma?

  Först var det 2012, som nu är 2014. Vad blir det härnäst om inte Man Utd, Real Madrid m.fl fixar biffen? 2020?

 5. >Jag vet inte vad man ska säga… så länge det inte investeras i spelare kommer Milan falla djupare och djupare, inga titlar, ingen ära. Berlusconi borde bli tvingad att sälja… för han vill inte investera en euro ens… han är ingen milanista, har aldrig varit. Han har bara haft som intresse att komma till makten genom olika medel. Hade jag varit Berlusconi nu så hade jag sålt innan det är alldeles försent, jag satt igår och kollade med två kamrater som håller på Arsenal och Spurs… de garvade inte lite åt mig… deras lag har ju en tendens att tänka på framtiden litegrann i alla fall. Milan har ju börjat alldeles för sent och nu verkar det som att tiden rinner ut. Det känns verkligen inte bra. Att vara med i CL ger ingenting när pengarna inte blir investerade utan lagda på hög. AVGÅ!!!

 6. >@ de boer

  Uppskjutet eller inte, det är väl bra om man börjar i tid. För när paradigmskiftet väl kommer så kommer Milan vara i pole position. I de banorna funderar min optimistiska lilla hjärna i alla fall.

  Å andra sidan finns det ingen som säger att man inte kan lyckas ute i Europa med den ekonomiska taktiken vi är på väg att sätta upp. Vi vet ju inte hur det kommer arta sig, jag tror att vi innerst inne är rädda för förändring. Personligen välkomnar jag både lönetak och färre miljoner för nyförvärv, det kommer nämligen innebära att Milan flockas av spelare som _verkligen vill_ spela för klubben.

 7. >Så länge vi inte äger vår egen arena för att öka intäkterna, sanerar lönekostnaden och införskaffar +-10 unga och etablerade spelare med framtiden för sig spelar ingenting någon roll.

  Det vi ser nu är bara konstgjord andning i väntan på revolutionen som aldrig kommer. Inte så länge ägaren står i vägen för den.

  @Immondo
  Vem fan vill spela i nuvarande Milan? Om vi bortser från de riktigt indoktrinerade typ Dzeko. Knappast många va?

 8. >@Mix

  Vill minnas att det finns flertalet spelare som faktiskt vill bära den rödsvarta tröjan. De senaste säsongerna har ju faktiskt flertalet spelare av hög klass (eller kommande högklassiga spelare) nämnt Milan som tänkbar destination. Värre blir det ju i framtiden.

  Vilka spelare under 20 år lockar vi med nuvarande status? Inom ett par år kommer vi få svårt att konkurrera med emotionella medel som "favoritklubb" etc då våran "pedigree" håller på att rinna all världens väg.

 9. >Jag är övertygad om att Milan fortfarande är tillräckligt slagkraftigt för att spelare ska vilja sätta på sig lagtröjan.

  Det kan dock bli värre i framtiden. Ska Galliani syssla med snålhet och lögner som man gjorde i Cissokhofallet i somras kan klubbens anseende raseras totalt. Som supporter är man dessutom måttligt road av att 2000 spelare ständigt ryktas till klubben. Det sorgliga är ju att hela världen egentligen vet att ingen av spelarna är aktuell på riktigt.

  Men som sagt… AC Milan kan än.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.