Ska ni bara sitta där?

>Utrensningen är påbörjad. Men inte i spelartruppen utan bland människorna som på tå trippar runt omkring alla överbetalda klåpare. Det är enklast så. Och billigast, såklart.

Leonardo, tränarnovis som motvilligt men modigt satte sig på tränarbänken och lyckades med en hel del. Igår blev han offentligt förödmjukad av sin arbetsgivare. En ohållbar situation. Han är redo att ta sitt ansvar.

Jean-Pierre Meersseman, huvudansvarig för Milan Lab, lämnar för andra raka våren in sin avskedsansökan efter att ha misslyckats med sitt uppdrag. För ett år sedan tvingades han kvar men lär knappast låta sig styras en gång till. Han är liksom de övriga utpekade redo att ta sitt ansvar.

Daniele Tognaccini, fystränare och utvecklingsansvarig för Milan Lab, har den här säsongen – liksom många andra – misslyckats med att ge spelarna de fysiska förutsättningar som en lång säsong kräver. Fullt logiskt är han beredd att ta sitt ansvar.

Klubbläkaren sedan drygt ett år tillbaka, Massimo Manara, har fått jobba övertid med skadedrabbade spelare till följd av allt från felaktiga diagnoser till ineffektiva behandlingsmetoder. Underlag för en fullständig genomlysning av allt som den verksamheten består av. Ett år mina vänner, sedan får sannolikt även han ta sitt ansvar.

Men vem var det som anställde dessa individer?

Vem var det som plockade bort motsträvige Leonardo från ledningsmötena och nu ett år senare slipper ha honom i hasorna; vare sig i styrelserummet eller på Milanello? Vem var det som likt ogräs för två år sedan lyfte bort Silvano Ramaccioni – en man som gjort hela den långa resan med Milan sedan 91 – då han var för obekväm att handskas med och numera är marginaliserad på ett sätt som får mig att skämmas å klubbens vägnar? Vem var det som kom på den briljanta idén att för miljontals euro instifta den avantgardistiska institutionen Milan Lab som idag är att betrakta som dyrt kvacksalveri? Mina herrar, var fan håller ni hus?

Utanför står bland andra Arrigo Sacchi, Paolo Maldini, Zvone Boban – hjältar som burit fanan i hela världen – och många, många andra med rödsvart kärlek, intelligens, stil och klass. De är inte välkomna. De är inte strömlinjeformade tifosi evoluti – personer som accepterat detta öde utan förbehåll eller några kritiska funderationer.

Mina herrar, vi är inte födda i farstun. Vi har förmågan att ifrågasätta, reflektera och dra slutsatser vi också. Och sanna mina ord, vi vet vilka ni är. Det är bara att kliva fram.

Vi väntar på er.

3 reaktioner till “Ska ni bara sitta där?”

  1. >Läsa dina texter är som att se ronaldinho leka med en boll bolt springa 100 m o tupac rappa ren o skär poesi

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.