Hönsgård, modell större

>Pirlos skott tätt utanför stolpen i slutet av matchen får symbolisera kvällens medelmåttiga insats. Anfallsspelet och kylan når inte ända fram och försvarsspelet – med Oddo som främste kackelhöna – påminner om någonting som man kan hitta på Pettson och Findus bakgård.

Jag satt och räknade och fick det till hela två rätt under matchens samtliga 94 minuter; passningar, brytningar och markeringar inräknade. Kvällens riktiga höjdpunkt kom när den föredetta Laziokaptenen, med lagom mängd självsäkerhet, måttade ett inläggs-/skottförsök rätt i Salvatore Sirigus famn. ”Rena rama plockpotatisen”, tänkte jag, och undrade hur han gick ifrån att vara bananinläggens mästare, till att bli Leonardos och Milans främste förlustregissör.

På övriga plan tycker jag att det såg relativt hyfsat ut. Hade Oddo satt press på Miccoli och Inzaghi använt sin borttappade kyla så hade vi möjligtvis åkt ifrån maffiaön med mer än bara en pinne. Förlusten reder dock ut ett och annat frågetecken; nu vet vi dels varför Pippo inte får spela samtidigt som vi fått bevis på att dimensionen i vårt spel försvinner när högerkanten är obefintlig. Om ni frågar mig så betyder Patos närvaro lite mer än bara kladd i målprotokollet, det blir nämligen lite väl förutsägbart när i stort sett varenda anfall tvingas igenom Ronaldinhos sirapssega vänsterkant.

Jag är dock positiv. Dagens förlust kunde till och med en enarmad bandit förutse, men med så få matcher kvar kan vi inte mista Champions Leagueplatsen; det går bara inte. I synnerhet inte när två lag behöver gå om oss och då Sampdoria (vålds)gästar Palermo i den nästsista omgången. Man ska visserligen inte ropa hej förrän… jo, men jag har i alla fall hoppet intakt.

5 reaktioner till “Hönsgård, modell större”

  1. >Ja, i någon form hade det känts bra. Jag vet bara inte vem som skulle avgöra om man spelar "bra". Sådant är ju subjektivt. För en anfallare skulle målfabrikation kunna vara en värdemätare, men hur tycker du att en försvarare eller mittfältare ska bedömas och lönebetalas? Inte glidtacklingar och passning till rätt adress, eller? 😉

  2. >@Marco
    Hva med 0 i basislønn, og betaling pr. oppnådde poeng?

    Annet: herlig med ny blogg, takk til både Marco og Michael =)

  3. >Milan anställer en match analytiker. Givetvis, incognito, så att ingen kan muta honom. Utifrån dennes matchbetyg baseras lönerna 🙂

  4. >@ Chris, Anonym

    Goda förslag båda två. Skulle gärna sett dem i praktiken på prov under någon säsong. Chris förslag är troligtvis bäst eftersom det baseras på en helhetsbild.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.