En värdig sorti

>Det var länge sedan jag fick gåshud av Milanrelaterade saker. Man har efter alla dessa månader av besvikelser liksom vant sig vid misären. Efter ett segt kvällspass på jobbet och hemfärd i ett iskallt valborgsfirande Umeå fick jag dock upp cirkulationen igen när detta skådats.

”Jag kan inte förneka att vi har en problematisk relation. Vi är olika. Det är ingen nyhet. Kanske är vi inkompatibla. Men det är inte viktigt för mig, det enda som räknas är laget eftersom vi inte får slänga bort allt vi gjort den här säsongen”.

Värdighet är ordet vi söker efter. Det spelar ingen roll vem det är, misskrediterar du någon på osakliga och orättvisa grunder, ja då kommer smällen på käften. Även om du heter Silvio Berlusconi och är mäktigast av alla. Jag har aldrig varit med om liknande. Leonardo är fantastisk och visar det gång på gång med en personlighet av sällan skådat slag.

”Om jag är envis? Om det sades eller inte är oviktigt; jag tror mig vara envis då jag tror på mina saker. Mina principer och mina värderingar tror jag på och det gör jag med passion. Allt är tydligt. Det finns inget att tillägga”.

Skillnaden mellan Leonardo och Carletto – som successivt strippades från allt inflytande innan det slutligen inte fanns något alls kvar – är att den förstnämnde valde att sätta ord på den avsmak vi alla upplever inför den cancersvulst och parasit som står i färd med att rasera AC Milan.

”Min relation till Milan är solid eftersom den är tydlig. Den dagen vi skiljs åt, på den ene eller andres önskemål: noll euro. Man avslutar samarbetet. Samma minut som det avslutas och man skakar hand. Det är oviktigt vem som lämnar eller inte, vem som ville fortsätta eller inte. Allt är tydligt. Om allt varit tydligt sedan början, varför ska jag då oroa mig nu? Jag är inte oroad.”

Gåshud. Hur ska man nu kunna sova?

10 reaktioner till “En värdig sorti”

 1. >Mix beundrar verkligen din blogg!

  Har en fråga bara det här snacket med att inter måste vinna för att italien inte skall tappa tredje platsen till tyskland, ifall det nu händer att inter förlorar… hur länge varar det så då att endast 3 lag i italien kan ta sig till champions league? går det redan under nästa säsong komma ifatt tyskarna eller är det mer komplicerat än så ?

 2. >grande leonardo för mig är han allt milan står för eller ska stå för kanske jag ska skriva klass värdighet ödmjukhet

 3. >Mosa:
  Tror att jag kan svara på det. Koefficienten baseras på de senaste fem säsongerna, men uppdateras varje säsong. Så i princip kan Italien återta tredjeplatsen efter en säsong.

  I praktiken kan dom inte det tyvärr. Tyskland är bättre än Italien under samtliga fem föregående säsonger, vilket innebär att det åtminstone kommer ta 2-3 säsonger innan det är möjligt. Det blir ju inte lättare att skrapa ihop poäng med färre platser i Europa heller.

  Om Inter vinner mot Bayern i år kommer Italien ha fyra CL-platser (i ligan) även nästa säsong, annars går Tyskland om redan då. Men hursomhelst är det bara en tidsfråga.

 4. >Tackar 😀

  Men innebär det då att det i princip inte spelar någon roll ifall inter vinner eller inte utan de lär ändå ta tredje platsen nästa säsong ? för 10/11 efter den säsongen försvinner milans 05 final väl? och ifall de ändå har gått väldigt bra för tyska lagen lär det vara dött race eller?

 5. >Nej, om Inter vinner behåller Italien tredjeplatsen även nästa säsong. I sådana fall får dom fyra lag i cl även säsongen 2011-12.

  Så resultatet i finalen kommer i princip bara påverka antalet lag i cl säsongen 2011-12, efter det blir det garanterat Tyskland på tredjeplats ett bra tag framöver. Vilket ju får en att undra varför Galliani bryr sig så mycket. Misstänker han kanske att Milan som bäst kan bli fyra nästa säsong?

 6. >Precis … varför stödja inter också? det lär ju inte hjälpa mer än kanske över en säsong och en väckar klocka behövs nu än nån plågsam säsong till…

  Tackar för svaren 😀

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.