Berlusconi sparkar Leonardo

>Silvio Berlusconi entledigar Milantränaren Leonardo i och med följande uttalande inför pressen:

– Leonardo? Ja han försvinner. Den nya tränaren? Förhandlingar pågår. Leonardo har varit för envis, laget har spelat dåligt, även om han är en bra person och duktig tränare. Inters avancemang? Jag stödjer alltid de italienska lagen när de spelar utomlands. Inter var skickliga och det är svårt att erkänna som Milanista…

Adriano Galliani dementerar uttalandet, med andan i halsen:

– Det är inte möjligt att Berlusconi gjort detta uttalande angående Leonardo då han kommer att vara Milans tränare under nästa säsong. Med all säkerhet är uttalandet inte Silvio Berlusconis utan någon annans.

Förvirring? Knappast. Leonardo har varit dead man walking sedan hans kritiska uttalanden gällande ledningens brist på ett framtida projekt eskalerat till… Ja, proportionerliga nivåer? Såhär behandlas alltså anställda inom AC Milan.

För den som trodde annat.

Källor: Corriere dello Sport.it & Sky Sport 24, 29/4 2010.

22 reaktioner till “Berlusconi sparkar Leonardo”

 1. >Alltså hur fan kan man inte se till att göra allt för att ha Leonardo kvar i milan som tränare?! visst har han taktiska brister när det gäller i slutskeden i matcher då det behövs en förändring men han har tillfört väldigt mycket till milan, med den högen milan har idag och lägg då till alla skador så borde milan ha slutat på 12 plats där dem låg till en början den här säsongen helt genom usla har de egentligen varit…. berlusconi kan fan ta mig sticka till den svartblåa sidan utav milano !

 2. >Läste just det..

  Äckligt!…Äckligt på så många plan!

  Leo "för envis"…med vad? inte direkt att han har en trupp som gör att han kan välja o vraka hur laget ska spela.. speciellt inte när vi drabbats av skador…

  sen att gratta inter… det ger mig uppstötningar o kväljningar..

 3. >Läste oxo att nyss att han sagt detta på guardian.co.uk/football.

  Vilket svin han är, oavsett vad han tycker så behöver han ju inte sticka en kniv i ryggen på Leonardo. Det jobb Leonardo gjort med tanke på förutsättningarna (pensionärer i truppen, mercatobudget, Milan lab och skador och så vidare) är över förväntan det fattar alla utom Berlusconi!

 4. >@Mosa
  Leonardo fortsätter inte som tränare i Milan eftersom han faktiskt ställer motkrav på sin arbetsgivare. Han vill (logiskt) investera i nya spelare och sparka ut en massa dönickar.

  Därför blir han utsparkad från klubben och vips har vi inom loppet av ett år förlorat en fantastisk ambassadör, talangscout och ledare: allt i en och samma person.

  Grazie Berlusconi!

 5. >Leonardo va precis den personligheten man förknippat med Milan och som man älskat!

  nu antar jag att lippi eller nån annan gammal tränare med sina favorit spelare tar över milan… lippi tränare och han får camoranesi å nån gammal juventino med sig 🙁 vågar man ens hoppas på att kvala till europa league nästa år? och kommer verkligen silva och pato finnas kvar ?

 6. >Vet att han ställer motkrav såg man redan från början därför har jag tyckt att han under min levnadstid varit den bäste för milan även om han haft lite brister för att han har tillfört så mycket mer… att han sedan får sparken vet alla att det endast beror i grund och botten på att han älskar AC Milan och vill att klubben ska vara en toppklubb i världen och har sådana krav och inte tvärtom går med på det mesta tjänar sina pengar och klagar på domare etc istället…..

  oerhört surt just nu!

 7. >@Mosa
  Det är exakt därför vi måste hylla Leonardo.

  Han som vågade stå upp emot all cirkus som omger den här klubben.

 8. >Leonardo kommer att hyllas! Han skall Hyllas! Han förtjänar att Hyllas!

  Grande Leonardo!

 9. >Kul att vakna till Berlus javla mongoism…

  Snart ser vi honom pa Bernabeu iford en Interhalsduk…

  Berlu, du ar inte ens vard mina spyor din javla idiot, fy fan!!

  Undrar om vi far se Favalli och CO i ytterligare nagra sasonger..?

  Blaah!

 10. >Nu är det fan bara pinsamt. Älskar Leonardo för att han vågar stå medans alla andra sitter på knä och suger.

  Som ni säger, Leo är ingen nickedocka.

  Ser verkligen scenariot. Leonardo får, för Galliani, helt överraskande sparken efter Juventus-matchen. Nya tränare är *trumvirvel* Galli och Tassotti. Verkligen nickedockor som verkligen kommer att floppa.

  Kan inte någon bara trycka en kula i gubben så vi får det överstökat?

 11. >Man blir så jävla ledsen. Varit pro-Leonardo sen det enbart var rykten om att han skulle ta över efter Ancelotti.

  Han är allt fansen vill ha. Han vet vilka spelare som behövs, han vet vilka som inte behövs, han vågar ställa krav, han spelar rolig fotboll.

  Att vara Milan-fan är numer som att ha ett beroende av att få sura uppstötningar på regelbunden basis.

  Vaffanculo.

 12. >Det sorgliga nu är att man sitter och hoppas på en gammal mans död. Detta har vi också reducerade till; människor som går över gränsen för vad som är moraliskt korrekt enbart för att få klubben de älskar på fötter igen.

  Suck.

 13. >Milan har gått från att vara den stoltaste klubben i världen till något smutsigt och ovärdigt. Jag håller med föregående kommentarer och vill ytterligare betona att Leonardo var precis det som bör personifiera Milan. En kompromisslös, men ödmjuk gentleman. Som Maldini, Baresi, van Basten och Boban. Inte som Berlusconi, Galliani, Gattuso och Kaká.

 14. >JÄVLA IDIOT TILL PRESIDENT!!!

  Fan håller han på med??
  Såna rika svin som berlusconi har bara säkert några Yes-Personer runt om sig som slickar hans feta gubbröv, utom leonardo.

  Hoppas nån från ultras gör en dum grej som skrämmer honom litegranna och resulterar i att han blir tvungen att sälja klubben.

  Varmt välkommen en ny abu dhabi=)eller albanen som tidigare var köpsugen

 15. >Tack Leo för att du utfört mirakel med en totalt stendöd trupp denna säsongen. Välkommen nya nickedockan Galli… Grazie Silvio, ma va fan c…

  Add

 16. >Hoppas innerligt att Leo är kvar, dessvärre tyder det mesta på att han får kicken.

  Sorgligt att Berlu "startade" en stor Milan era och 20 år senare tar död på allt…

  Men som sagt, hoppas ändå allt är galna rykten och Leo sitter kvar på bänken…

 17. >Berlusconi kmr aldrig sälja klubben. Om han dör så lär någon i familjen sälja, men inte Silvio.

  Inte en chans att Leo stannar kvar. Han kommer säkert att få veta att de kmr bli en liknande sommar, och lämnar själv.

 18. >Sorg, vemod och elände. När ska det ta slut. Beställer hem ett parti rakblad, delar ut de lagom till serieavslutningen.

 19. >Inte oväntat direkt.

  Men vem blir det som tar över? Galli, naturligtvis? Eller Allegri? Dock kanske han är för dyr för Berlusconi…

 20. >Jag kom med ett litet leende på läpparna för att läsa det här… lyssnar på "Having a good time" med Thin Lizzy och har allt annat, jag är så arg att jag skulle kunna riva ner en vägg.

  Jag förstår inte hur man resonerar om man sparkat Leonardo, han har mitt fulla stöd.

  Familjen är inte så familjär alltså… länge leve Berlusconi, han ger mig ångest varje dag jag hör nya åsikter. Hoppas nästa tränare är en lika stor man som Leonardo och stretar emot när det behövs spelare.

  Jag håller en tyst skål för den gode Leonardo, det är inte meningen att tränaren ska ge klubben medel för att utvecklas. En tyst skål och all negativ energi i min kropp går till "den gode Silvio" Sälj och AVGÅ FÖR HELVETE!!!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.